برداشت ماش از دیمزارهای جنوب سیستان وبلوچستان
ماش تولیدی دیمزارهای چابهار سوغاتی برای کشورهای حوزه خلیج فارس واروپا
مدیر جهاد کشاورزی شهرستان چابهار گفت: ماش تولیدی دیمزارهای چابهار به دلیل ارگانیک بودن وطعم متفاوت سوغاتی برای کشورهای آسیایی واروپا شده است.
به گزارش خبرگزاری صدا وسیمای مرکز سیستان وبلوچستان، برداشت ماش از دیمزارهای چابهاردر جنوب سیستان وبلوچستان، آغاز شد.
فرامرز مبارکی با اشاره به اینکه خاک حاصلخیز منطقه جز خاکهای منحصر بفرد کشاورزی در جهان است گفت: کیفیت خاک وبارش بارانهای موسمی مونسون باعث شده که بیش از سه هزار هکتار از دیمزارهای چابهار را به کاشت ماش اختصاص بدهیم.
وی ادامه داد: ماش چابهار یکی از حبوبات مورد علاقه ساکنیین حوزه خلیج فارس، وایرانیان ساکن در سوئذ، بلژبک، فنلاند شده وبصورت چمدانی بعنوان سوغات زبانزده خاص وعام شده است.
مدیر جهاد کشاورزی چابهار خاطر نشان کرد: پیش میشود تا پایان فصل برداشت نزدیک به دو هزارتن ماش از دیمزارهای چابهار برداست وروانه بازار مصرف شود.
درادامه توان شیرانی کارشناس زراعت جهاد کشاورزی گفت: محصولات تولیدی کشاورزی چابهار در چهار فصل کشت میشود ومحصول ماش این دوره در چهار ماه پیش کاشت ودر حال حاضر در حال برداشت آن هستیم.
وی افزود؛ گیاهی از تیره باقلائیان که با آب وهوای این منطقه سازگاروجدا از، قسمت خوراکی بودن آن، ساقه آن برای علوفه دام استفاده میشود.
شیرانی ادامه داد: کاشت تلفیقی ماش وسورگم باعث جذب ازت موجود در هوا شده وباعث ارتقا وافزایش نوع وانداره محصول خواهد شد.
به گفته کارشناسان پزشکی وطب سنتی ماش حاوی آنتی اکسیدان بوده وبرای خنثی کردن رادیکالهای آزاد مانع رشد سلولهای سرطان ریه ومعده وهمچنین باعث تقویت بینایی ودرمان یبوست ومقابله با سرماخوردگی مفید است.